مترجم : بهروزی
منبع:راسخون



 

چه مدت می‌توانید بدون خواب باشید؟ آیا تا به حال در این مورد فکر کرده‌اید؟ برخی افراد وجود دارند که با وجود خواب خیلی کم می‌توانند به طور ایده‌آل انجام وظیفه کنند ولی بعضی افراد هستند که به 7 تا 8 ساعت خواب شبانه روز احتیاج دارند تا حس نرمال را در زندگی خود به دست آورند. برای درک این موضوع، ما باید بدانیم که خواب چه کاری با ما می‌کند و چرا مهم است که بدانیم چقدر خواب نیاز داریم.
خواب برای ترمیم و اصلاح سایش و خستگی که بدن و ذهن در طول روز کاری از آن رنج برده‌اند، مهم است. تمام وظایفی که بدن انجام می‌دهد موجب آسیب زیادی می‌شود و اگر به بدن و ذهن مجال داده نشود که نیروی تازه به دست آورد، اثرات کمبود خواب بر روی عملکرد بدن دیده می‌شوند. آن با روندی شروع می‌شود و به مرور زمان ادامه پیدا می‌کند تا بدتر شود.

کمبود خواب می‌تواند بر روی کل سیستم‌های بدن تأثیر بگذارد :

• به سیستم ایمنی بدن ضربه وارد می‌شود (اولین و نخستین) و باعث می‌شود که شما مستعد بیماری‌ها شوید.
• ناتوانی در تمرکز بر روی کار به وجود می‌آید در نتیجه بر کارآیی و بهره وری تأثیر می‌گذارد.
• فرد با کمبود خواب، بیشتر در معرض کج خلق شدن، عصبانیت و افسرده شدن قرار می‌گیرد.
• متابولیسم و وظایف دیگر بدن نیز تأثیر می‌پذیرند در نتیجه باعث افزایش وزن، بروز آکنه و بیماری‌های این چنینی دیگر می‌شوند.

خوابیدن یا نخوابیدن :

. . . این سوال هرگز نباید پیش بیاید. خوابیدن اولین حق اصلی است که ما به بدن خود مدیون هستیم. اما همان طور که قبلاً ذکر شد، کسانی هستند که با خواب کم می‌توانند وظایف خود را به انجام برسانند. اما یک چالش در اینجا وجود دارد که چه مدت می‌توان بدون خواب ماند؟
شما می‌توانید یک شب بیدار بمانید و روز بعد قادر به انجام وظایف خود به خوبی باشید اما خواهید دید که شما خود نرمال‌تان نیستید و حوادث بدی اینجا و آنجا وجود دارند. متوجه خواهید شد که شب بعد و یا شب‌های بعد، بی‌خواب ماندن برای شما خیلی خیلی دشوار می‌شود. در نقطه‌ای از زمان شما کاملاً خسته خواهید شد و عملکرد نرمال شما تقریباً غیر ممکن خواهد شد.
من در مورد افرادی صحبت می‌کنم که از بی‌خوابی و یا چنین اختلالات خواب دیگر رنج نمی‌برند و الگوی خواب نرمالی در بیشتر روزها به جز آن شب‌هایی که محرک مصنوعی مصرف کرده‌اند، دارند.

شما چه مدت می‌توانید بدون خواب زندگی کنید؟

رکوردهای دنیا توسط افرادی ثبت شده‌اند که بدون خوابیدن (و مردن) بیدار مانده‌اند. با این که برخی از آنها از محرک‌های مصنوعی و یا قرص‌های پزشکی دیگر برای این کار استفاده کرده‌اند اما برخی این کار را به روش طبیعی انجام داده‌اند.
رندی گاردنر، در سال 1963، رکورد دنیا را با بی‌خواب ماندن به مدت 11 روز ثبت کرد! او از هیچ محرک مصنوعی برای این کار استفاده نکرد اما طی آزمایشی که انجام شد و مورد مطالعه قرار گرفت او از نوسانات خلقی، کمبود تمرکز، از دست دادن حافظه و توهم رنج می‌برد.
انسان نمی‌تواند بیدار بماند تا این که به نقطه‌ی مرگ برسد و قبل از این که این اتفاق بیفتد، او بی‌هوش و ناآگاه خواهد شد. مغز شروع به گیج زدن خواهد کرد و آسیب دائمی به مغز نیز وارد خواهد شد. مرگ آنی همانند سکته، در کمبود خواب وجود ندارد اما مغز به کما خواهد رفت و مرگ به دنبال آن خواهد آمد. گزارشاتی از افراد وجود دارد که 18 روز کامل بیدار مانده‌اند اما این کار به بهای سلامتی‌شان تمام شده است.
با این که هیچ جواب قطعی برای دوره‌ی زمانی دقیقی که برای خواب نیاز است وجود ندارد چون ظرفیت هر فرد منظور است، اما این تضمین وجود دارد که کمبود خواب، عوارض جانبی جدی بر روی سلامتی هر فردی دارد که تلاش می‌کند به مدت طولانی بدون خواب بماند. کار دلخواه خود را انجام دهید و خواب شب خوبی داشته باشید. هر شب.